• Slipp fisken fri, det er påske!

  Tradisjon tro, er påsketid fisketid hos meg. Men jeg drar ikke til sjøen eller til et lite vann på fjellet. Nei, her fisker vi i garasjen!

  I hele vinter har fiskene mine overlevd i en slik IBC plastkontainer med metallgitter rundt. Plastkontaineren har originalt vært brukt til Fiesta-konsentrat (gul brus fra Grans bryggeri), men nå har den fungert som fiskedam hos meg på 3. vinteren. Jeg har selvfølgelig planer om å bygge en skikkelig vinterlagringsplass for de stakkars fiskene mine, men noen planer tar lengre tid enn andre. Mest fordi det bestandig blir vinter før jeg har kommet lengre enn til tanken på å sette igang den innefiskedambygginga…

  Vinteropplag av fisk i garasjen

  Selv om fisken har hatt det trangt i denne balja om vinteren, og minusgradene gjør at jeg ikke får tatt vannbytter pga frossen hageslange,  har jeg i det minste litt mer kontroll på helsetilstanden til fiskene mine enn  hvis de hadde gått ute under tjukk is og masse snø.  Jeg har satt i en liten luftpumpe og en varmestav, og det holder den verste isen unna. Det har hendt at fisken har svømt i slush, men hittil ingen døde i garasjeoppbevaring. Tidligere derimot, da fisken gikk i dammen om vinteren: massedød!

  Forberedelser

  Et av årets store høydepunkter er når isen går på dammen. Og i år gikk den rekordtidlig!

  Snart isfri dam i slutten av februar!

  Grunnen til at dette er så stort, er at dette er det tydeligste tegnet på at våren er i anmars.

  Fornemmelsen av "Snart vår!" med snøklokker langs vannkanten.

  Og når isen går, er det bare å finne frem svaber og dykkpumpe! For neste post på programmen er tømming og storvask av damanlegget. I år var dammen isfri så tidlig at det gikk nesten en hel måned før jeg fikk satt i gang. Da var både vannløpere og grønska allerede på plass…

  Rekordvarm mars gav tidlig algevekst, men vannløperne trives uansett.

  Bestemor

  Visste du at jeg er blitt både bestemor og oldemor? Joda! Koien koser seg så godt i dammen at det blir babyer av det. ;) Her er 2010 og 2011 kullet klare til ny sesong!

  Barnebarna mine!

  Dagens trim!

  Jeg hadde en plan om å ta baljebilde av alle fiskene mine i år, men jeg fikk det litt travelt… Da jeg skulle åpne ventilen på «balja» for å tømme ut nok vann til at jeg skulle klare å få tak i de store fiskene, røyk hele ventilen! Vannet fosset ut i rekordfart, og jeg hadde ikke annet valg enn å starte løpe. Tur retur fra garasjen til dammen med den ene fisken tyngre enn den andre i hoven. Og jeg kan bare fortelle at å løpe med sprellende fisk på flere kilo i hoven, er en kunst – spesielt i tresko! Men tilslutt var alle 22 på plass i dammen, nogenlunde samtidig med at balja i garasjen var tom for vann. Tror både fiskene og jeg fikk opp adrenalinet nok til å være passe slitne

  Vettaskremt gjeng som prøver hardt å gjemme seg under hverandre.

  Tror fiskene brukte litt tid på å komme seg over sjokkbehandlingen, for de sto lenge i den trange bekken og prøvde intenst å gjemme seg under både stein og hverandre… Men noen var smartere enn resten og kom seg fort videre.

  Endelig fri!!!

  Banditten min

  Har du hilst på «Bandit»? Han har fått navnet etter de fine B-gjengen-brillene han har over nesa. «Bandit» har en særegen plass i hjertet mitt da han er den eldste overlevende. En hardhaus av de få, og den eneste som har overlevd vinter i dammen hele to ganger. Og begge gangene måtte han gjenopplives…

  "Bandit" - koi med personlighet

  Nå er «Bandit» på 5. damsesongen og har vokst fra 12 til 45 cm!

  "Bandit" finner alltid sine egne veier.

  «Bandit» har det med å finne sine egne veier ut av alle rare fiskeutfordringer. Også i dag gjorde han det. Som eneste fisk, måtte det være han som dro oppstrøms fra bekken til lille-dammen.

  "Bandit" alene i lille-dammen.

  Hmmm... Fint, men noe ensomt, kanskje?

  Lurer på hvor det blei av resten av gjengen..?

  Han surret vel rundt i lilledammen i en drøy time, før han snudde nesa ned mot resten av fiskegjengen. Og de hadde endelig funnet ut at det var god plass – med god hjelp av matmor, en hov og et kosteskaft. ;)

  Og der var alle samlet og klar for ny damsesong!

  GOOOOD PÅSKE, ALLE SAMMEN! :)

  Klem fra Amalie

  Related Images:

  Post Tagged with , , ,

Facebook kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *