• Deilige detaljer

  This entry is part 6 of 7 in the series Bad og vaskerom

   

  Jeg kan gå på do i eget hus igjen! JIPPI!!! Et helt nytt toalett skinner mot meg hver gang jeg åpner badedøra. Ganske deilig følelse etter en hel uke med rosa vaskebøtte og plastposer… Jeg må vel innrømme at både byggetempoet og skuldrene senket seg betraktelig da både barn og toalett var på plass igjen etter vinterferien.

  Den siste uken har hovedsaklig gått med til de mange detaljene som tar mer tid enn de er synlige. For når en egentlig ikke kan det en sysler med, tar det faktisk en del tid bare å finne frem i det enorme utvalget som finnes av kjemiske baderomsprodukter som skal brukes til grunning, liming, membran, priming, fuging, impregnering og sveising. Det har blitt noen timer på studier av bruksanvisninger og tekniske datablader. Fremgangsmetoder er lest med lupe, og jeg har spurt MYE!

  Grunnen til denne ekstra utfordringen, er selvfølgelig min egen skyld. Jeg skal jo aldri lage noe som er A4! Da blir det slik, da… Men over til det jeg skulle vise deg i dag: Her er noen detaljene som er ferdige – og noen detaljer som snart kommer på plass!

  Ferdig slitt skiferkant

  Noen ganger er det godt å gjøre noe en kan. Som å tilpasse en skiferhelle. Nå er ikke skifer det mest forutsigbare materiale å jobbe med, så den første hella sprakk selvfølgelig rett før jeg var ferdig… Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. På leit etter et nytt emne hos flinke Skifer-Thorsen, fant jeg denne flotte hella! Ei brukt helle med ferdig slitt kant. Brukte heller har en særegen sjarm med naturlig patina, naturlig avslutning og de er deilige å ta på!

  En gammel skiferhelle har fått nytt liv!

  Gjenbruk av gamle brukte elementer må være min favoritthobby!

  I utgangspunktet var planen min å mure opp gammel teglstein over det nye toalettet. Men etter noen runder med meg selv, endte jeg opp med samme tapeten som i dusjnisjen. Det sparte meg for en del timer, og det er ikke umulig å forandre mening senere. Om jeg gjør det, er jeg ikke så sikker på, for jeg er ganske fornøyd med resultatet. Baderomstapeten er en ganske tykk PVC-tapet, så overlappingen i ytterhjørnet var en prøvelse å få til. Ellers er den helt genial å jobbe med. Tapeten er fra Borge og heter Riviera.

  Tapet mot tømmervegg.

  Jeg har det meste i hus av elementer som skal inn på det nye badet nå. Det eneste jeg venter på, er de nye vinduene jeg har bestilt. Fine, små vinduer med kittfals og frostet glass med mønsteret ‘storstjerne’.

  "Storstjerne"

  Vinduene skal inn i de to åpningene øverst i veggene til dusjen. (Se også forrige baderomsinnlegg Bad, reis deg!)

  Tror du ikke det kan bli luftig og fint?

  'storstjerne' med lys bak

  Har du vært inne på historiske.no? Det har jeg. Og jeg falt pladask! Der har de en egen serie med fliser, laget på gamlemåten. Flisene er av betong og hele 15mm tykke. På historiske.no finner du en fin leggeanvisning og flotte kundebilder. Du, jeg gleder meg til å få disse på gulvet!

  historisk betongflis

  De historiske flisene passer perfekt inn i stilen på badet.

  De historiske flisene jeg har valgt, heter ‘Spansk’ og går i duse brun- og rosatoner med et innslag av den gamle grønnturkise fargen.

  Historiske fliser, modell 'spansk'

  Og med sinkdetaljer og speileffekter...

  ...tror jeg at jeg kan trives med dette badet i lang, lang tid!

  Da skal jeg bare male siste rest av lister og panel, før jeg finner frem vinkelsliperen og fliselimet. For nå skal det snart bli gulv!

  En god torsdagsklem fra Amalie som gruer seg og gleder seg på en gang akkurat nå! ;)

  Series Navigation<< Bad, reis deg!Et gammelt dusjhode >>

  Related Images:

Facebook kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *