• Bad, reis deg!

  This entry is part 5 of 7 in the series Bad og vaskerom

   

  Det nærmer seg tre uker uten dusj og vaskemaskin i huset. Og nå har jeg snart hatt en hel uke uten toalett også..! Takk og lov for gode venner og strålende naboer!

  Fordelen med kummelige sanitærforhold, er at det går det rimelig fort unna i oppbyggingsfasen. Denne uka har jeg stått på fra tidlig til seint for å nå et eneste mål: Do i huset når ungene kommer hjem fra vinterferie! Her er litt byggehistorikk fra uke 2 i serien «Bad og vaskerom».

   

  Bare rør

  På jobb har jeg flotte samarbeidspartnere i rørleggerfirmaet NVS, og flinke Bjørn er fast rørkobler på mine prosjekter. Heldige meg som kjenner så flinke folk!

  Tilkobling av nye vannrør. Deilig følelse å vite at nå er alt nytt!

  Del en vegg

  Det blir en ny og mer spenstig løsning på deleveggen denne gangen. Her er jeg i gang med liming av ny bunnsvill. Jeg har også forsterket stenderverket mot tømmerveggen og satt inn flere spikerslag.

  Det ble en sen kveld, men det tar form! Her ser du også plassering av det gamle vinduet.

  Mere rør

  Når deleveggene er oppe, må det mere rør til.

  Vasken får ny plass og luftingen av kloakken går ikke lengre over tak, men ut på yttervegg.

  Tette plater

  Jeg vil ikke ha fliser på vegg, så valget falt på vannavvisende sponplater.

  Sponplantene limes og skrues fast før hjørneskjøter og skruehull tettes godt. Deretter primes platene med 1 del tapetlim og 2 deler vann. Da skal det være klart til tapetsering.

  Ny delevegg - mot vaskeromsdelen.

  Juks med stil

  Her er den gamle døråpningen som ble skjult av hvit flisevegg for 13 år siden. Men hvorfor ikke la den være synlig? Spesielt når en har et gammelt dørblad på lager som passer akkurat inn i åpningen.

  Dørstokken er på plass. For å unngå at isolasjonen vil synes i de små glipene mellom dørbladet og tømmeret, har jeg tilpasset noen platerester som er malt med kunstmaling i fargen brun Van Dyck.

  Elektrisk

  Visste du at varmekabler i gulv har en levetid på 15-25 år? Det visste ikke jeg! Varmekablene på badet mitt er allerede 13 år gamle. Ikke snakk om at jeg tar sjansen på å totalrenovere badet med risikoen på at jeg må gjøre jobben om igjen om 2-5 år. Så da er det bare å rope på «trikker’n».

  Og "trikker'n" kom - og "trikker'n" dro. Halte og dro i nye og gamle trekkerør.

  Liming av ny varmekabel! Jeg har flere faste samarbeidsparnere som er flinke i jobben sin. Sandefjord Elektro er tålmodige og svarer på alle rare spørsmål og påfunn denne damen akn finne på.

  Varmekabel på plass, dør på plass, vegginnsats til ny do på plass - og et stykk nylig flytesparklet gulv!

  Ser du trekkerørene som stikker ut av tømmerveggen på hver side av døren? Her snakker vi perfeksjonsboring på skrå gjennom tømmerveggene for å få skjult anlegg til lamper! Kult!

  Bli vegg!

  Det er en fantastisk følelse å kunne kjøre opp på BM Carlsen for å hente ut materialer til noe du synes er moro! Særlig når du vet at det er klart til å begynne å kle på badeveggene, og saga står klar på gårdsplassen og venter i strålende vårvær!

  Valget mitt har falt på enkel og smal faspanel. Jeg har bevisst valgt gran i stedet for furu. Mest fordi veggene skal males. Gran er et mye tørrere og hardere materiale enn furu. Dermed er ikke risikoen så stor for kvistutslag, og hammeren setter ikke like lett spor i gran som i furu.

  Fantastisk deilig å ha kommet så langt!

  Når tapeten er på plass i våtsonen, og veggene har fått sine strøk med maling, tror jeg dette blir bra!

  Taket har fått ny farge! Beskrivelser av farger, maling og materialvalg kommer i egen post.

  Male, male, male!

  Og nå er det klart for montering av ny do! Juhuuuu!!!

  Det går mot lysere tider på alle måter!

  Lurer du på hvorfor jeg har laget hele tre åpninger i deleveggene? Følg med så skal du få svar!

  Ha en flott søndagskveld! Det har jeg! :)

  Vi blogges!

  Series Navigation<< Jeg fant, jeg fant!Deilige detaljer >>

  Related Images:

  Post Tagged with , , ,

Facebook kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *