• NEI, NEI, NEI!!! Uff, uff, uff…

  This entry is part 1 of 7 in the series Bad og vaskerom

  W H Y ???

  Er det M U L I G ???

  Jeg vil ikke… men jeg må vel…

  Nei, dette orker jeg ikke. Ikke har jeg lyst heller… Ikke nå!

  Badet - bygget desember 1998

  Velkommen til badet mitt. Et lett slitent, men helt greit bad som fungerer.

   

  Ikke så veldig stort, men praktisk og greit.

  Her har en familie på 5 både dusjet, pusset tenner, gått på do og vasket seg – i litt over 13 år.

  Toalettet er fra det 2 m2 store badet som var her da vi kjøpte huset.

  Det første badet som ble bygget i dette huset (1974) bestod av en liten vask med hånddusj og et toalett. Badet var på 2 m2 og hadde 2 dører. Så det første vi gjorde da vi mottok nøkkelen, var å lage nytt bad.

  Badet har et praktisk vaskerom bak lettveggen.

  Badet er på ca 9 kvadratmeter inkludert vaskerommet bak lettveggen. Det er ikke spesielt ryddig her akkurat nå, men veldig rent. De siste dagene har nemlig eldstejenta hatt ekstraarbeid som mammas private skuredame. For det første fordi det var virkelig nødvendig, og for det andre fordi jeg hadde lyst til å gjøre noen små forandringer her inne.

  Jeg har alltid likt innredningen fra Miller - og gjør det fortsatt.

  Vinduet på vaskerommet har aldri blitt malt, og jeg hadde lyst til å skifte farge på tak og lister. Noen vedlikeholdsoppgaver er det også alltids å ta tak i. Silikonfugene rundt badekaret trengte sårt en utskifting, siden de nærmest var blitt svarte av sopp etter 13 års såpe- og vannsøl. Samtidig har fugene på enden av lettveggen, sprukket opp. Jeg tenkte det kanskje kom av at etasjeskillet i gamle hus ofte beveger seg, og var dermed i full gang med rense vekk gammel fugemasse for å legge silikonfuge i stedet.

  Men... Er dette egentlig normalt? Og har de ikke blitt mye større?

  På vaskeromssiden går de helt fra taket...

  Sprekk i fliser ved vaskemaskinen

  ...og lengre ned var det veldig til sprekk, da..!

  Nå må det nevnes at vi også har hatt et maurproblem på badet fra tid til annen. Kanskje ikke så rart med lett tilgang til badet via de gamle gråsteinsmurene, har jeg tenkt… Dét, sammen med gulvvarme og lecakuler under gulvstøpen, er sikkert fint for maur, eller?

  Godt i gang med fugerensingen ble mistanken bare verre og verre. Flisene var jo bevegelige! Det skal de IKKE være når det både er rupanel og gipsplater bak… Kan det være mulig? Nei… jeg kan ikke ha vannlekkasje i veggen..?

  Bak veggflis 1

  D E T Æ ' K K E M U L I G !

  Hele lettveggen er jo gjennområtten!

  Også SÅ fuktig og råttent!

  Ikke rart vi har hatt besøk av maur! Dette må jo være et eldorado for disse små svarte krypa…

  Men hvor er lekkasjen?

  Ingen sprukne avløpsrør. Ingen sprukne trykkrør. Ingen synlige drypp noe sted?

  For etter å ha banket bort litt mer av flisene (reisverk og gips var jo allerede pulverisert av råte, og bare rant ut av seg selv…), er det ingen synlige lekkasjer noe sted…

  Til historien burde det nevnes at rivningsprosessen ble utført med en takstmann fra forsikringsselskapet tilstede. Men verken takstmannen og jeg klarte å se noe annet enn fuktige rør… Hva er da problemet!?!

  Det eneste vi kunne komme på, var at det muligens kunne være lekkasje på taket ved lufterøret til kloakken. Men på taket var alt tett å fint… Så da sitter kanskje problemet på vei ned fra taket? Via både tak og vegg på mitt nye soverom..? Hvem vet. Jeg vet bare hva jeg har å gjøre…

  Ja, ja...

   

  Series NavigationSynderen er oppdaget! >>

  Related Images:

  Post Tagged with , , ,

Facebook kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *