• Blomstring i hekken – Klatrehortensia

  Jeg er ikke spesielt begeistret for gamle nettinggjerder. Ikke for nye heller, egentlig. De er veldig praktiske og vedlikeholdsfrie, men dog så lite sjarmerende..! I hagen min var det flere – nå er det bare ett igjen. Men dét gjerdet skal få stå til evig tid, og jeg regner med du ser hvorfor:

  Blomstrende nettinggjerde

  Et deilig nettinggjerde!

  Den eneste synlige flekken er en gjerdestolpe som strekker seg opp over klatrehortensia, villvin og storblomstrede klematis! Det har tatt ni år å få det slik, men det er verdt hvert sekund. For fra snøen smelter og de første bladene på hortensiaen spretter, til den rødflammede villvinen forsvinner i fersk snø, er det en fryd for øye å følge med.

  Klematisen "Nelly Moser" storkoser seg i hekken.

  Klatrehortensia

  Oldenborrene trives også svært godt i klatrehortensiahekken.

  Det er ikke all verden med vedlikehold som trengs for å få dette til. Du må bare investere noen timer med fletting og veiledning av grener, gjødsle litt og ellers bare beundre verket som skrider langsomt, men sikkert fremover mot målet. Lyst til å prøve? Ti år går fort hvis du begynner i dag. Lykke til!

  Klematisen 'President' lyser pent opp i skyggen av epletreet.

  Flott og frodig - til pryd for hele nabolaget.

  Denne bloggposten er sendt inn som bidrag til X-FAKTOR BLOMSTERKONKURRANSEN 2012, i kategorien HVIT. Konkurransen holdes av Moseplassen, og vil du se flere bidrag, eller delta i konkurransen selv, klikk HER.

   

  Related Images:

Facebook kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *