• Mitt nye soverom!

  Det er ikke alltid en er fornøyd med hurtigløsninger gjort i en fei… Slik har det vært med meg og mitt soverom. Men endelig kan jeg presentere et resultat jeg er veldig førnøyd med! Ikke helt ferdig, men likevel. :)

  Flere detaljer og kos kommer lengre ned, men først litt fra prosessen.

  Riving og oppbygging

  Jeg er ikke spesielt flink til å huske på å ta bilder før jeg begynner på et prosjekt.  Når jeg først får ånden over meg, er jeg gjerne i gang før tanken på før-bilder i det hele tatt har slått meg. Enten dét, eller så har jeg gått så lei, eller er så skamfull over hvordan det ser ut, at jeg ikke orker å ha bilde av det en gang. Slik var det selvfølgelig denne gangen også… men jeg fikk da tatt noen bilder underveis… Her er prosjekt «nytt soverom».

  Delevegg mellom to soverom er revet og laminatgulvet fjernet.

  I løpet av et tiår, forandrer gjerne rombehovene seg noe. Innest i 2. etasje var det to soverom, hvor det ene var brukt til lagringsplass de siste årene. Idéen var å få et mye luftigere hovedsoverom og heller lage et lite lintøyskap i siste del av det gamle barnerommet.

  Bærre lækkert! Ny delevegg settes opp mot nytt lintøyskap (grønn vegg).

  Ferdig med rivearbeidet og snekring av ny lettvegg, er det tid for nytt gulv. Valget falt på et spennende produkt son heter HardPine fra svenske Dala Floda. HardPine er et vakkert strukturbørstet furugulv, som normalt er ferdigbehandlet i flere valgmuligheter. Siden jeg ville male mitt, ble det ubehandlet 2. sortering hos meg. Dette lekre gulvet fikk jeg bestilt via Byggmakker Carlsen.

  I gang med nytt gulv som skal males med fargen "Muskatnøtt".

  Fotobesøk

  Som småbarnsmor, er det alltid avbrytelser underveis i slike prosjekter. Men noen avbrytelser er så festlige at de må få plass i historien. Møt lille Bendik (da 3 år), som tyvlånte mammas kamera i mangel på oppmerksomhet.

  Først et selvportrett av min superflinke medhjelper...

  ... som lurer på hvorfor mamma er så opptatt og ikke har tid til å leke...

  Ja, ja... da tar jeg heller et selvportrett til og stikker videre på min lille fotosafari!

   Rommet tar form

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt at jeg elsker slitt gammelt treverk, og jeg samler stort sett på alt jeg kommer over. Men endelig skulle jeg store deler av et gammelt gulv fra 1700-tallet få komme til sin rett!

  Når tak, vegger og gulv er ferdig, er det tid for innredning.

  Korte knevegger er ikke brukendes til mye, men lager du skaper der, er det utrolig hva du får plass til. Her har jeg skåret til gamle gulvbord og er i gang med montering. Plankene er vasket med trerens, og de gamle slitemerkene og malingslagene skal få stå og skinne akkurat som de er.

  Det gamle gulvet får endelig sin renessanse etter 12 års lagring.

  Veggene er malt i fargen «Sjøsand», tak og lister i fargen «Mild». Jeg har brukt Linea 15 fra Tjæralin på vegger og tak, og Tre stjerners maling for gulv i fargen «Muskatnøtt».

  Da er skaprammen på plass - neste ut er seng!

  Du må ikke tro at jeg bare har ett gammelt gulv på lager… Nei da! Neste gulvplank ut, stammer fra et gammelt kjøkken – så slitent at kvistene på gulvplanken står opp av overflaten! Og sammen med noen grove 4″4″ bygningsstolper, skal jeg lage drømmesengen!

  Hodegavlen til min nye seng. Legg merke til kvistene!

  Senga er prøvemontert og klar til test! Den trenger fortsatt noen justeringer - og kanskje et par nye madrasser..? Og det mangler skaper i ene kneveggen, noen gardiner, og...

  Trekvart år senere…

  Ting tar tid. Men den som venter på noe godt, venter som regel ikke forgjeves. Jeg mangler fortsatt skapdører, jeg skal bygges en brannvegg ved pipa, den nygamle kassen mangler et lokk, og det er diverse andre detaljer jeg har lyst til å lage. Men nå kan jeg i hvertfall, med hånden på hjertet, si at jeg er umåtelig glad i mitt deilige soverom!

   

  O, fryd!

  Jeg elsker sengeteppet mitt! Dette vakre teppet har min snille, flittige bestemor strikket til meg.

  Sengeteppet og sengen gir en kontrastfylt opplevelse av røft slitt og sart hvitt!

  Sengekantene er først freset, og deretter pusset godt for å unngå flis i nakne ben.

  Sengen har fått besøk av puter fra litt forskjellige butikker. Den blomstrete og den stripete er fra KID, skinnputen fra Europris, og den hvite med broderier, er arvegods.

  Gardinen med motiv er kjøpt som demovare i Egypt. Motivet er av en sangerinne jeg ikke husker navnet på. De to andre er egentlig bare ett stk gardinfag delt i to på langs (Home&Cottage).

  Gardinene er hengt opp i et gammelt rødt kosteskaft. Skaftet henger i to øyekroker og litt hyssing.

  I vinduskarmen bak sengen gjemmer det seg små og store skatter...

   

  ...og et lite lam som min datter har vokst fra.

  Klærne er på plass i skapet. I hjørnet står det en gammel gyngestol. Gyngestolen er et loppisfunn som ble pusset opp for noen år siden. Pledd og skinnfell fra Home&Cottage, strikkejakke fra AneMone, skinnveske fra galleri Amalie/Miya Miya.

  En lekker krukke, laget av keramiker Trine Midtsund, har fått plass i den andre vinduskarmen. Porselensrosen er kjøpt på Plantasjen, og silkeblomstene på Home&Cottage.

  I det tredje vinduet har to lekre vinglass (Home&Cottage) fått selskap av noen små tulipanløker og en lubben hyasintløk, som jeg glemte å få i jorda i høst.

  Skapene i den andre kneveggen, har fått håndvevd linstoff som skapdører, og besøk av det som skal bli en sittebenk etterhvert. Den lille røde dukkevognen, har min pappa snekret til meg for lenge siden.

  En håndsmidd stumtjener har fått selskap av små og store skatter.

   

  Og den største skatten er kanskje denne kleshengeren fra barndommen.

  På skråveggen ved døra, henger et gammelt slitt speil jeg har fått i gave.

  På gulvet ligger et flettet teppe av ull (Home&Cottage). Under sengen bor det noen gamle skuffer.

  Mine kjære vårsko med deilig gummisåle og Monet-mønster! (Camper)

  Som nattbord har jeg malt opp en gammel kommode i samme farge som veggen. Kommoden var dyp grønn med røde kanter. Jeg valgte å beholde den originale røde kanten.

  Nattbordslampene har min flinke bestefar laget til meg. De er et kjært minne å ha ved sengekanten.

  Min kjekke nattbordskommode. Ser du forresten plankene som står ved siden av nattbordet? Der har du svaret på PLANKEQUIZ nr. 1. Når de ikke er i bruk, står de pent der. Når de er i bruk?

  Det er så kjekt å ha et skriveunderlag tilgjengelig når fantasien løper løpsk og du bare MÅ notere.

  Og skal du skrive eller lese, er det kjekt å ha en støtte bak hodeputa.

   

  Og dermed har nok en gammel planke fra hedersbunken fått nytt liv!

  Vinneren av plankequiz nr. 1 heter Morten Andersen. Han vant med det mest kreative forslaget; trommestikker. Som gave får han dette håndlagde symbolet "Ankh" (Key of Live).

  Da gjenstår det bare å takke for følget i en særdeles lang bloggpost, og ønske deg en riktig god natt!

  "Sweet dreams!"

   

  Related Images:

Facebook kommentarer:

2 Responsesso far.

 1. Morten sier:

  Veldig, veldig bra, Amalie!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *