• MKK – Resultat 1: Smykkebark

   

  Jeg går på kreativitetskurs!!! Hihi! Kurslederen heter Manuela og bloggen heter Mrs. Hardy. Tittelen på første kurskveld er: MKK del 2 – Starten på en prosess / idéutvikling.

  Manuela forteller og tar oss steg for steg gjennom prosessen med flinke ord og lekre bilder. Til slutt legger hun ved en liten utfordring til de av oss som vil prøve seg:

  Finn et objekt og prøv å finne et nytt bruksområde til det.

  For en utrolig spennende og real utfordring! Nesten i overkant skummelt… Og hva slags objekt skal jeg velge? Hmmm… Mens jeg funderer på denne utfordringen, går jeg bort for å legge mer ved i ovnen. Jeg tar opp en bjørkepinne og ser litt på barken. (En handling som faktisk er helt normal i min verden.) – Kanskje bjørkebark var tingen..? Jeg er jo allerede sterkt medlem av bjørkebarkfasinasjonsligaen… Og jeg har jo opptil flere fine barkebiter liggende… Jo, jeg må prøve!

  Første leksjon i Manuelas idéutviklingskurs var å finne frem notatbok og blyant, og skrive ned alt du kan finne på i farta – uten begrensninger.

  Bjørkebark

  Hva kan man bruke bjørkebark til?

  Noen løsninger er bare rare, men andre kan faktisk fungere.

  Og når lista er lang nok, er det tid for å eliminere.

  Tja… Jeg trenger jo faktisk noe å henge smykker på… Lett inspirert av Manuelas ideer, men det får gå. Men hvilke materialer kan passe til dette da? Smykke, smykke, smykke…

  Jo, jeg har jo faktisk en egen boks til ødelagte smykker og smykkedeler. Kanskje jeg kan finne noe i den?

  Her var det litt av hvert å leke seg med. :)

  Bjørkebark og perler er faktisk en fin kombinasjon.

   

  Først må det lages hull.

   

  En drill og en god smykketang er alt verktøyet som skal til.

  Smykkebark på vegg

  Lurer på om bambuspinnen burde vært av stål, men det får bli en annen dag.

  Jeg fikk i det minste brukt mine første bunadskospenner til både til pryd og nytte! :) Opphengsløsningen lagde jeg av av en bit ståltråd rundt midtstaget på skospennene. På den måten unngikk jeg både 4 stk spiker og synlig spiker.

   

  Smykkelåser er kjekke saker!

  Opphenget til smykkebarken kan selvfølgelig tilpasses type smykker som skal henge der. De smykkene jeg bruker mest akkurat nå, består i hovedsag av perler, diamanter og sølv. Da ble valget deretter.

  VOILA!!!

   

  Neste kursutfordring kommer snart og heter: MKK – Resultat 2: Compassion

   

Facebook kommentarer:

6 Responsesso far.

 1. manuela sier:

  Så smart og så fint det ble!!
  Veldig fint at du er med, dette var jo genialt ;)
  god kveld videre!

 2. Linnette sier:

  Det ble utrolig stilig! Så fint å kunne gjenbruke ødelagte smykker og gi dem en funksjon til oppbevaring av andre smykker. Avstanden fra vedpinne til smykker er jo ganske lang, så dette var bra tenkt!

  Linnette :)

 3. Lottemora sier:

  Stilig! En slik kunne jeg tenkt meg på hytta, men med zinkbokser hengende under i stedet for smykker. Til tannkoster, q tips etc….

  Ønsker deg en finfin kveld

  Klem
  Lotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *