• Bjørk – når en opplevelse og et gammelt minne blir til et maleri

   

  Det var en fuktig regnværsdag på fjellet. Jeg satt på hyttetrappa og studerte et par flotte dompapper, som lekte og leita etter mat i noen kvisthauger. Det er ikke så ofte jeg ser dompapper, i hvert fall ikke midt på sommeren, så jeg ble sittende og nyte i stille ettertanke. De fortet seg frem og tilbake mellom en kvisthaug og ei bjørk, opp og ned, kvitret og sang, lekte og leita etter et godt måltid eller to blant de halvtørre kvistene. Midt i leken, ble jeg plutselig oppmerksom på den fine bjørkestammen som fuglene lekte rundt.

  Bjørkestamme

  Fargespillet i en bjørkestamme er helt unikt!

  Har du noen gang tatt deg tid til å studere bjørkestammer? Virkelig gå tett på og nyte fargespillet? De slanke stammene har ord på seg for å skulle være hvite, men er så mye, mye mer enn det.

  Mitt lille møte med fuglesang og fin bjørkebark, fant frem et annet herlig bjørkeminne – et minne fra en fjelltur i vakre Balestrand i Sogn. Jeg var 16 år og hadde akkurat startet på Sygna videregående skole i Balestrand. For at elever fra alle landets kanter skulle bli kjent med hverandre, ble vi kjørt opp i en avsidesliggende dal, for deretter å skulle finne veien tilbake til skolen over fjellet.

  Å rusle fjellveien fra en dal til en annen i Sogn og Fjordane, er en fantastisk opplevelse! Selv hos en trassen 16 åring, som brukte det meste av turen på å snikstudere de mannlige medelevene, gjør dette inntrykk. Men det jeg husker aller best, 20 år etter, er hva som møtte oss på vei ned fra snaufjellet: En krokete forsamling av spinkle bjørkebein! Gamle værvridde hvite stammer stod på rad og rekke og slapp lyset og glimt av fjell og fjord inn mellom seg. For et fargespill og for et minne!

  Bjørk

  Bjørk – et maleri av Amalie Ree

  Akryl på lerret | 40×50 cm

  SOLGT!

  Bildet var utstilt på Draaben bar i Sandefjord fra 14. januar – 25. februar 2012.

  Sku
  ARH1001
  Description
  Bjørk
  Product Options
  #OptionPriceSale Price
  Shipping
  (Shipping Zones by Country)
  WeightZone 1Zone 2Zone 3
  0,00 gramNOK57.00NOK87.00NOK156.00

Facebook kommentarer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *