• Fuglemater – et plankeprodukt

  Jeg samler på treverk. Det hoper seg gjerne opp av små og store planker, nye som gamle, store som små, fra tømmerstokker til små knudrete pinner, både inne og ute.

  Noen trebiter er helt spesielle og får plass i hedersbunken. De har gjerne gitt meg en idé allerede ved første møte. Andre ligger i ventebunken. Her venter de på at sin skjebne skal bli bestemt. – Kanskje jeg kan brukes til en verktøykasse, eller en stige, eller kanskje til en lekestue? Plankene i ventebunken har en god mulighet for å bli noe, i motsetning til de i det borterste hjørnet. De tilhører «mest sannsynlig kun til ved»-bunken.

  Men det var i denne bunken jeg fant materialene til fjorårets julegave til familie og venner. Ni heldige plankebiter ble valgt ut og skulle få tildelt sin store oppgave; å gi glede til små og store, med og uten fjær.

  Idéen er enkel å lage: En plankebit, litt maling (helst til utendørs bruk), litt ståltråd, noen kroker og en stump hyssing.

  Vask plankene, og puss over med halvfint pussepapir. Mal og dekorer etter eget ønske. Bor hull til oppheng og til ståltråd. (Det kan være smart å lime ståltråden fast i hullet med lim til utebruk.) Skru i kroker.

  Når du er ferdig med fuglemateren, fyller du den med epler, meiseboller, rosinhjerter, tørket frukt og annet fuglegodt. Tips: Stikk hull i eplene før du trer de på ståltråden. Fjern også litt av skallet på eplene – det liker fuglene.

  Nå er det mat!

  Å du som metter liten fugl...

  Related Images:

Facebook kommentarer:

One Responseso far.

 1. Så flotte matere! Kjempehyggelig gave, både til personen og fuglene :)

  Det er somsagt litt rart det der med matvaner på fuglene. Om de nå først skjønte at rosiner var digg så ville de nok ha overfalt hjertene, men det virker ikke som dine fugler er så eksperimentelle av seg. Håper de skjønner tegninga snart da.

  Og du, klart det er ok om du vil anbefale meg! Det er supert er det, kjempehyggelig at du synes det jeg har å by på er noe du vil fortelle andre om :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *